סגולות המרפא של סלק אדום

מאמרים בתזונה נכונה

יצירת קשר

סגולות המרפא של סלק אדום

באדיבות שף שרון ארצי מנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון עודכן לאחרונה 24/09/2010 09:03

סלק אדום נמצא בשימוש הן בתור מזון והן בתור תרופה טבעית שנים רבות. השילוב המיוחד שבו של מינרלים ופיטוכימיכלים נלחם בדלקות, סלק אדום מעלה את רמת החמצן שמגיעה לתאי הגוף ומטפל בתיפקוד לקוי של הדם, הכבד והמערכת החיסונית.

סלק אדום מגיע במקורו מדרום אירופה אך כיום מגדלים אותו בכל העולם. טעמו של סלק אדום מתוק במיוחד כשנאכל חי, הסלק משאיר בפה טעם הדומה לתרד וכמו תרד ניתן לאכול אותו מבושל או חי. הרפואה המודרנית המערבית כמעט ולא משתמשת בכוח הריפוי של הסלק אבל ברפואה הטיבעית כוח הריפוי שלו ידוע מאוד. ביוון העתיקה הסלק היה חשוב כל כך שאנשים היו מציעים אותו כמנחה לאל אפולו. לפי אגדות האלה אפרודיטה אכלה סלק על מנת לשמר את היופי שלה. ברפואה האנגלית המסורתית העתיקה סלק נחשב לתרופה חשובה לחיזוק ותמיכה בדם. מרפאים טבעיים בני ימינו עדיין משתמשים בסלק לטיפול בהפרעות וחוסר איזון בדם ובמערכת החיסונית, ומתייחסים אליו כ"צמח החיוניות".

סלק אדום משפר את מערכת החיסון בגוף ע"י שיפור מעבר חמצן לתאים ולרקמות. הוא עושה זאת ע"י עידוד ייצור תאיי דם לבנים חדשים. שיפור מעבר החמצן לתאים עוזר ללב, לשרירים ולמערכת העצבים להשאר במצב טוב. ישנם הוכחות שאכילת סלק גורמת לתאי סרטן להפוך לנורמלים או למות ע"י שיפור מעבר החמצן אליהם. זה אולי לא יבריא את המחלה אבל יכול לעזור להעריך את חיי המטופל ולשפר את איכות החיים שלו. סלק אדום  עוזר גם לייצב את רמת החומציות בגוף (פי. אייצ'). דבר זה חשוב לחסינות הגוף מכיוון שבקטריות גדלות ומתפתחות כשרמת החומציות בגוף לא מאוזנת.

סלק אדום יכול לשמש גם לטיפול בדלקות כרוניות, לסלק אין תופעות לוואי, ורוב האנשים מעכלים אותו בקלות. יש לאכול את הסלק האדום לתקופת זמן ארוכה על מנת לשפר את הבריאות הכללית ולטיפול במחלות כרוניות. הצריכה הממוצעת היא שני ראשי סלק בגודל ממוצע ליום. האפקטיביות של סלק מבושל זהה לסלק לא מבושל או למיץ סלק.

עלי סלק בריאים מאוד אם לא יותר מהסלק עצמו, אך חשוב לדעת כי עלי סלק מכילים חומצה אוקסלית ולכן אנשים שסובלים מאבנים בכליות או דלקת פרקים צריכים להמנע מצריכתם.

בטנין, הצבע האדום כהה שבסלק, יכול לגרום לצביעת הפרשות הגוף באדום כצבע הסלק האדום. תופעה זאת אינה מזיקה ותיעלם ברגע שמפסיקים לצרוך את הסלק.

למידע נוסף:

http://www.botanical-online.com/commonbeet.htm

http://www.associatedcontent.com/article/515495/the_healing_power_of_red_beets.html?cat=68

 

נכתב ע"י שף שרון ארצי

 

סרטן (במיוחד לוקמיה ו- סרטן המעי הגס), בעיות בעור, מחלות מעיים דלקתיות, מחלות כבד, אנמיה וכן במניעה וטיפול של מחלות לב ודלקת פרקים. בנוסף סלק עוזר למטבוליזם של שומן בגוף ותיפקוד הכבד.

 

 

 

 

 

פעולות מסמך